ההימלאיה ההודית

ההימלאיה ההודית

לאלו מביננו האוהבים הרים, טבע פראי ואתגרים, הנופים של ההימלאיה ההודית (שפירוש שמה בסנסקריט הוא "משכן השלג הנצחי")הם יעד לביקורים חוזרים ונשנים.  
 

הטיול באזור זה מאפשר לחוות בשטח קטן יחסית אזורים הנבדלים זה מזה לחלוטין הן מהבחינה הנופית (גיאולוגית-אקלימית-בוטנית-זואולוגית) והן מבחינת התרבות האנושית המצויה בהם. כך, בכל עמק ועמק שבין אחד למשנהו מפרידים מעברי הרים מהגבוהים בעולם, תמתין לנו הפתעה ביחס לעמקים השכנים.
 

לדוגמא, בעוד בעמק קינור נתבונן ב"נוף ירוק" ובמזיגה מיוחדת בין הינדוהיזם לבין בודהיזם הרי  שבעמק ספיטי השכן יקיף אותנו "נוף צהוב" ומדברי שיפתיע את רוב המטיילים. כן, קיים לו מדבר  במרומי ההימאליה. גם מבחינת הדת וסמליה יתחולל לו שינוי ניכר שכן בעמק ספיטי מאמינים  התושבים בדת הבודהיסטית.   
 

כך, במהלך שוטטותו של המטייל בינות לעמקים ימשיכו השינויים לגוון וליצור עניין. ריבוי העמקים  הוא תוצר של "כליאת אגנים" בין קווי הרכס האדירים של ההימאליה ההודית – הרכס הגבוה ביותר  בעולם כולו. העמקים הראשיים הם    קולו, פרוואתי, לאהול, לדאק ונוברה, קינור וספיטי.
 

את הטיול אפשר לבסס על תחבורה ציבורית או על ג'יפים. כמובן שניתן ומומלץ לשלב הליכות ברגל,  בין של שעות ספורות והן טרקים בני ימים ארוכים. 

 

הוסף תגובה