הודו

הודו

הודו (India) היא מדינה בדרום אסיה – השביעית בגודלה בעולם מבחינת שטח והשנייה מבחינת אוכלוסייה – למעלה ממליארד נפש. היא נחשבת למדינה הדמוקרטית הגדולה ביותר בעולם.

הודו נחשבת ליעד טיול פופלארי בקרב מטיילים מכל העולם ובעיקר ישראלים. עשרות אלפי ישראלים טסים בכל שנה להודו – מטיילים צעירים אחרי צבא המחפשים מקום שונה, זול ומיוחד, צעירים בשנות ה-30 לחייהם המחפשים שקט רוחני, יוגה ומדיטציה וכן קבוצות של מטיילים מבוגרים יותר אשר לא עמדו בפיתוי והחליטו לבקר במקום שעליו כולם מדברים..

המפגש עם הודו הוא חוויה שאותה אף אחד לא שוכח – אם זה לטוב ואם זה לרע, מה שלא יאמר או ייכתב על הודו לא יוכל להכין אתכם למפגש הראשון עם המדינה הכל כך ייחודית,  מלוכלכת, קסומה, מטונפת, מלאה רוחניות ועוני והכל כפי שיכולתם כבר להבין – בעיני המתבונן…

הודו היא ללא ספק אחת המדינות המעניינות והמרתקות על הגלובוס, היא מעין מקרוקוסמוס של  המזרח הרחוק ולמעשה היא השער למזרח עבור מטיילים רבים. היא מאגדת בתוכה שילוב וקסם  של תרבויות שונות, עושר לשוני, נופים קסומים המון רוחניות, וכן.. גם המון לכלוך עוני קיצוני  וחיים פשוטים וקשים.
 

הודו עבור רבים מהמטיילים הישראלים מהווה נקודת מבחן ליכולת של המטיל להסתדר עם האופי  של הטיול במזרח הרחוק ובמדינות העולם השלישי. ישנם כאלה שירדו מהמטוס ויתאהבו בארץ הקסומה וישנם כאלה שעוד בשדה התעופה כבר ימהרו להזמין את הכרטיס  חזרה לארץ (או לפחות ישנו כיוון לתאילנד…(.

 

רבות האגדות הטיפים והאמירות על הודו- יש האומרים שלעולם אל תלחץ את יד שמאל של הודי  (כי אצלם אין נייר טואלט ויד ימין משמשת לכתיבה) יש שיאמרו שכשתצא מהטרמינל בשדה התעופה  לעולם אל תביט מתחת לקו המותניים כי לא תוכל לשאת את העוני, הלכלוך והתנאים הבלתי נסבלים  של אלה החיים על מדרכות הערים.. ועדיין למרות הכל הודו היא אחד האתרים הנפוצים ביותר  לטיולי ישראלים (צעירים ומבוגרים כאחד) שיוצאים לטעום תרבויות רחוקות – ולכן כמו תמיד  היופי הוא בעיני המתבונן, וכל שנותר לך הוא להחליט האם הודו היא לטעמך או לא.  דבר אחד בטוח – הודו לא תשאיר אף אחד אדיש… 

הודו- כרטיס ביקור

שם מלא: הרפובליקה של הודו

שטח: 3,287,590 קמ"ר 
אוכלוסייה: 1 מיליארד נפש בירה: ניו דלהי 
שפות: הינדי 
דת: 80% הינדים, 14% מוסלמים, 2.4% נוצרים, 2% סיקים,  0.7% אחוז בודהיסטים, 0.5% אחוז ג'יינים ו- 0.4% אחוז אחרים (ויש הרבה…) 
צורת ממשל: רפובליקה פדרלית

הודו – נופים חי וצומח

הודו היא מדינה גדולה ומגוונת מאוד בנופיה, היא משלבת נופים של רכס הרי ההימלאיה העצום  והמושלג של הרים גבוהים ונישאים בצפונה דרך מישור הגנגס העצום המשתרע בין שתי גדותיו של  נהר הגנגס הקדוש ועד חופים יפיפיים ומדהימים של האוקיינוס ההודי. עם השינויים הקיצוניים בנוף  מגיעים גם השינויים הקיצוניים של מזג האוויר: מזג האוויר משתנה מאוד בין קרירות המתאימה להרי  ההימלאיה המושלגים לבין האקלים של המדבריות הצחיחים של ראג'אסטאן. באופן כללי הטרופיות  של הודו משפיעה מאוד על עונות השנה והמונסונים שמבשרים את בוא הקיץ מורגשים עם תחילתה  של העונה בעלייה קיצונית באחוזי הלחות באזורים רבים במדינה.

 

על אף שלאורך השנים הצליחו תושבי הודו להרוס את רוב הצמחייה והיערות העצומים שהיו בה כאשר ה ם יצאו למסעות ציד של החי והשמידו את היערות ובעצים השתמשו לתעשייה ולמחייה עדיין קיימות בהודו  שמורות טבע רבות המוגנות כיום ע"י הממשלה והמדינה שבשנים האחרונות החליטה לקחת את העניינים  לידיים ולהכריז על שטחים רבים כאזורים מוגנים ואסורים לציד.

 

בג'ונגלים של הודו ניתן למצוא את כל חיות הג'ונגל שרק תחלמו עליהם: נמרים, טיגריסים, פילים, אריות  וגם מיני זוחלים רבים כמו נחש הקוברה, נחשי פיתון ושאר מיני זוחלים כמו לטאות כוח ואחרות. בנהרות  תמצאו תנינים, צבי ים וברחובות כמובן תוכלו למצוא פרות – שהן כידוע חיה מקודשת בהודו ואסורה לציד  ולכן אף אחד לא מפריע להן לעשות כרצונן (גם אם זה אומר לטייל באמצע רחוב סואן…)

 

הודו – היסטוריה על קצה המזלג

הודו היא מדינה בעלת היסטוריה מפוארת ומורכבת של שינויים רבים במשטר, מאות שנים של כיבושים  שונים והשפעות אתניות שונות אשר נתנו אותותיהן ויצרו מרקם תרבותי ואתני עשיר מאוד הזועק אל המטייל  כמעט מכל פינה.
 

ההינדואיזם והשבטים ההינדואים היו הראשונים שהשתלטו על הודו והביאו איתם את כל אמונות הבודהיזם,  בדרום הודו היו אלה המוסלמים שהגיעו במסעותיהם אל אזור הגנגס והביאו עימם את האסלאם אל המזרח  וכמובן השלטון האימפריאלי הבריטי שהשתלט על הודו ונתן בה אותותיו לאחר עשרות שנים של כיבוש  בריטי ונוכחות אירופאית במדינה של בריטים, צרפתים פורטוגלים ואחרים שראו בהודו בעיקר מקום טוב  לעשות בו הרבה כסף: כוח עבודה זול, אוצרות טבע בשפע ופוטנציאל עצום של ייבוא נפלאות  המזרח אל המערב ואירופה הרחוקה באפיקי מסחר.  לאחר מלחמת העולם השנייה קיבלה הודו את עצמאותה מבריטניה ומאז הוקמה  הרפובליקה של הודו עם תהפוכות שלטוניות רבות, משטרים שקמים ונופלים ומתיחות בין דתות אשר  חודרת באופן משמעותי אל הפוליטיקה המקומית.

 

הודו – קסם של תרבות ואטרקציות

אז מה עושים בהודו?

הודו כפי שניתן היה להבין משופעת במפגש נדיר של דתות ותרבויות החיות זו לצד זו  ומשתקפות בהלך הרוח ובאורח החיים של התושבים בה. בהודו עשרות אירועים תרבותיים צבעוניים ופסטיבלים שונים המתרחשים  לאורך רוב חודשי השנה. כמעט בכל חודש ישנו אירוע דתי/לאומי/תרבותי כזה או אחר הנהוג להיחגג  בהודו בפסטיבל אתני מלא הוד והדר ועל כן כדאי מאוד לא לפספס ולוודא אילו פסטיבלים  ואירועי תרבות ודת מתרחשים בהודו בתקופת ביקורכם בה.

 

כתוצאה מהעושר הגיאוגרפי הרב שבהודו כך גם מגוון האטרקציות והפעילויות שניתן לעשות בה.  תוכלו לעשות טראקים בצפון המדינה על רכס הרי ההימלאיה על אף שאתרים אלה פחות פופולאריים  מאתרי הטראקים של נפאל גם כאן תוכלו למצוא הרים גבוהים ומושלגים הנושקים לקו הרקיע, כמובן  שגם סקי בא בחשבון וקיימים אתרי סקי רבים, מצדה השני של המדינה החופים של האוקיינוס ההודי  אינם מרהיבים כמו החופים של האוקיינוסים הקריביים אך עדיין טובים לרחצה לאוהבי הים, במרכז  המדינה תוכלו לתפוס "טרמפ על גמל" בטיולי מדבריות ייחודיים באזור מדבריות ראג'אסטאן.  אבל גולת הכותרת של הודו היא התרבות, פשוט לצעוד ברחובות הערים הגדולות ולנשום את התרבות,  את הקסם שבאוויר את המבנים הייחודיים וכמובן את הטאג' מאהאל שנחשב עד  היום לאחד משבעת פלאי העולם המודרני.

 

הודו – כמה דברים שחשוב לדעת (ולזכור…)

וויזה – על מנת להיכנס להודו רוב התיירים (וביניהם) גם הישראלים זקוקים אשרת כניסה (וויזה)  את הוויזה כיום ניתן לקבל אך ורק דרך סוכני הנסיעות או סוכני ויזות.   

סיכונים בריאותיים  – מחלות רבות עשויות לפקוד מטיילים בהודו כגון קדחת, טיפוס הבטן, כולרה,  צהבת ועוד ועל כן חשוב להצטייד בתרופות מבעוד מועד ולהתחסן במרפאות המטיילים השונות טרם  יציאתכם להודו. כמו כן לסובלים מקשיי נשימה – כדאי להצטייד בתרופות מתאימות עקב הזיהום הרב  והאבק בערים הגדולות של הודו המקשה על הנשימה.

חשמל – 230-240 וולט (חשוב להצטייד במתאם)

שעון – מקדים בשלוש וחצי שעות את השעון הישראלי (שעון חורף)

מטבע – רופי הודי. (מומלץ להחליף כסף בתחנות מוכרות ולא להסתמך על חלפנים ברחובות).

 

הוסף תגובה