סרי לנקה

סרי לנקה

סרי לנקה, "אי ירוק בים" היא אחת הארצות המרהיבות הנמצאות באזור המזרח הרחוק וה"יבשת ההודית". סרי לנקה היא אי של תרבות, נופים מרהיבים והמון טבע שפורץ ושולט מכל פינה אל עבר המטיילים. סרי לנקה ידועה מאוד באתרי הטבע המגוונים שבה אשר רובם משתמרים בצורה טובה מאוד וניתן  לחזות שם במראות מרשימים של טבע מתפרץ במלוא הדרו ופראיותו עם שלל חיות בר החיות בטבע באופן חופשי. עקב סכסוכים פוליטיים קשים במדינה לאורך השנים בין שתי קבוצות אתניות מרכזיות  עדיין קיימים אזורים פחות מתויירים במדינה ושמומלץ שלא להסתובב בהם על אף הסכמי השלום שהולכים ונרקמים באי הקסום ומנסים להחזיר אליו את השלווה ששררה בו לפני העידן המודרני. ויחד עם זאת  באזורים בהם ניתן לטייל סרי לנקה היא אזור קסום עם אוכלוסייה כפרית נפלאה ומסבירת פנים.

 

סרי לנקה-  כרטיס ביקור

שם מלא: הרפובליקה הסוציאלית דמוקרטית של סרי לנקה
בירת המדינה: קולומבו
צורת ממשל: דמוקרטיה
שטח: 66,000 קמ"ר
אוכלוסייה: 19 מיליון
תושבים: 74% סינהאלים, 18% טאמילים, 7% מורים ו- 1% אחרים.
דת: 69% בודהיסטים, 15% הינדים, 8% מוסלמים, 8% נוצרים
שפה: סינהאלה, טאמיל, אנגלית
מטבע:  רופי סרי לנקה

מזג האוויר: העונות היבשות בהתאם לאקלים הטרופי הסורר בסרי לנקה הן בין החודשים דצמבר-  עד מרץ ברוב האזורים ועל כן היא יעד מועדף עבור האירופאים שנוהגים ליהנות ממזג האוויר הנוח  בזמן שבאירופה משתולל החורף הקר.

 

סרי לנקה – היסטוריה

תחילת התיישבותה של סרי לנקה היו בני ודה, נוודים אשר מצאו בה מקום מושבם לפני מאות שנים.  ההודיים נשאו פעמיים אל סרי לנקה משחר ההיסטוריה וגם הבודהיזם (הדת השולטת בה כיום) הובאה  לשם על ידי ההודים. לאורך השנים הן בעולם העתיק והן לאורך ההיסטוריה המודרנית היו לא מעט  התנגשויות בין יושבי סרי לנקה לבין ההודים שרצו מאוד לשלוט באי האקזוטי.

 

בשנת 1500 הגיעו הפורטוגלים מגלי הארצות אל סרי לנקה והחלו לעסוק בה במסחר עם אנשי המקום  בעיקר בתבלינים. ההתעניינות הפורטוגלית באזור הפכה להיות רצון ממשי להשתלט גם על אדמות  דבר שלא מצא חן בעיני תושבי סרי לנקה שלאחר מאמצים רבים ובסיוע ההולנדים ששאפו אף הם למסד  קשר מסחר איתם אך להבדיל מהפורטוגלים לא היו מעוניינים באדמתם סלקו את הסוחרים  הפורטוגלים מאדמתם.

 

הראשונים שהצליחו להשתלט באופן מלא על האי של סרי לנקה היו הבריטים שעשו זאת בעידן האימפריאליסטי של המאה ה-19. כפי שהשתלטו על שטחים נרחבים בהודו וביבשת ההודית, כפי שנקראה באותם ימים, השליטו הבריטים גם בסרי לנקה שלטון קולוניאליסטי של ממלכת בריטניה הגדולה.

 

עם סיום העידן האימפריאליסטי בשנת 1948 קיבלה סרי לנקה את עצמאותה ושלטון סוציאלי התמסד בה. בגלל העירוב האתני בה לא פסקו המאבקים בין הקבוצות האתניות המרכזיות הסינאהילים והטמאליים גבו לאורך המאה  העשרים עשרות אלפי קורבנות בנפש. עשרות פיגועים, מחנות פליטים וארגוני טרור קיצוניים איימו על השלווה של  האי הקסום ודרדרו את הכלכלה שלו לשפל המדרגה.

 

בשנות האלפיים החלו שיחות השלום בין שתי המחנות ששכלו ואיבדו קורבנות רבים במלחמות ארוכות השנים. כיום המצב הפוליטי הרבה יותר יציב בסרי לנקה והשקט היחסי חזר אל האי הקסום.

 

סרי לנקה – גיאוגרפיה חי וצומח 

סרי לנקה כאמור היא אי קטן דמוי דמעה הנמצא דרומית להודו ומופרד ממנו על ידי מיצר לא ארוך. הטופוגרפיה של האי מתחלקת בין אזורים הררים נפלאים בחלק הדרומי בעוד חלקו הצפוני כולל מישור גדול. כמו הבדלי הטופוגרפיה המשמעותיים כך גם הצמחייה הנחלקת בין צמחייה טרופית עוותה מרהיבה ביופייה הכוללת זנים שונים של צמחים טרופיים וסחלבים נפלאים הפורחים ומתקיימים נפלא באקלים הלח של האזור הטרופי לעומת האזורים היבשים והצחיחים של צפון המדינה בהם רק צמחייה מדברית עיקשת מצליחה לשרוד.

 

בסרי לנקה ניתן למצוא בעלי חיים רבים שחיים באופן חופשי בג'ונגלים הטרופיים של המדינה כמו פילים, נמרים, טיגריסים, קופים ועוד היושבים באי דרך קבע יחד עם עשרות מיני של ציפורים נודדות שמגיעות לקנן בעיר בעונות הנדידה עקב האקלים הנח הסורר בו.

 

סרי לנקה – מפגש תרבותי

המפגש התרבותי של סרי לנקה בין שתי הקבוצות האתניות המרכזיות שבה הסינאהילים והטמאליים הוא זה שיצר לאורך השנים את הסכסוכים הפוליטיים העקובים מדם אך גם יצר מגוון תרבותי מעניין במפגש העדתי-דתי שבין הבודהיזם לבין ההינדואיזם. לתייר המבקר במקום ישנם אספור טקסים דתיים, יצירות אומנות, צורות חיים ופולחן שאין ספק שיותירו עליו רושם רב. דוגמאות ספורות הן ריקוד גירוש השדים המסורתי של בני העם הסינאהילי המאופיין במסכות ובתרגילי אקרובאטיקה ייחודיים לצד עבודות אומנות כמו עבודות אריגה, כדרות ופיסול מקומי המבטאים את יסודות התרבות והדת שהן כאמור יסודות חזקים ומשמעותיים בתרבות כמו גם בקונפליקט הבין תרבותי בסרי לנקה. אטרקציה תרבותית נוספת היא ימי הפסטיבלים השנתיים של סרי לנקה בהם לובש האי חג ומצעדי לפידים ופילים מקושטים צועדים בכל הרחובות לצלילי מוסיקה אתנית מקומית וריקודים שונים.

 

סרי לנקה – דברים שחשוב לדעת ולזכור!

ויזה – למטיילים ישראלים בעלי דרכון ישראלי אין צורך להוציא וויזה מראש. אשרת כניסה לתקופות שבין 30-90 יום תינתן לתיירים עם הכניסה לאי בתחנת ביקורת הדרכונים בנמל התעופה.
מחלות­ – כולרה, צהבת, ומלריה. מומלץ להיוועץ ברופאי מרפאות המטיילים ברחבי הארץ ולהצטייד בתרופות רלוונטיות כמו גם להתחסן בחיסונים מתאימים מבעוד מועד.
שעון – השעון (זמן מקומי) בסרי לנקה מקדים בשלוש שעות את השעון בישראל.
חשמל –  230-240 וולט (יש להצטייד במתאמים מתאימים)
מטבע מקומי- רופי סרי לנקה

 

אזהרות מטיילים – עקב המצב הלא בטוח בסרי לנקה והסכסוכים בין הקבוצות הפוליטיות השונות על האי התרחשו בעשורים האחרונים לא מעט פיגועי טרור ואירועים אלימים באזורים שונים ברחבי האי. על אף שמאז תחילת שנות האלפיים מתנהלות שיחות שלום בין הפלגים התרבותיים וניכר שהאווירה האלימה באזור נרגעת חשוב להיזהר שלא להיכנס לאזורים שונים במדינה שאינם מאושרם לשהות של תיירים, להתרחק מהתכנסויות פוליטיות שונות והפגנות ולנקוט משנה זהירות. כיום ניתן לבקר באופן בטוח באזורים של דרום מערב המדינה בעיקר והתקווה היא שבעתיד ככל שהיחסים בין הצדדים יהפכו טובים יותר גם חלקים נרחבים במדינה יפתחו לתיירים שיכולו לטייל בהם בבטחה.

הוסף תגובה