צ'ילה

צ'ילה

צ'ילה היא רצועה דקיקה שברוחבה העבה ביותר לא עולה על 200 ק"מ, הטומנת בחובה עושר תיירותי עצום לתייר המבקר בה. היא נפרשת על יותר מ- 4300 ק"מ לאורכה של רוב יבשת דרום אמריקה דבר המאפשר לה להקנות אושר טופוגרפי ומגוון של נופים עבור התייר ההרפתקן.

כל שתחלמו תוכלו למצוא בצ'ילה – הרים מושלגים, רכס האנדים המרהיב הגובל עם ארגנטינה, הרי געש פעילים וכבויים, אתרי סקי מעולים, אתרי קיט מעולים לאורך רצועת החוף הארוכה, המתאימה הן לנופש והן לספורט ימי מגוון על כל צורותיו וכמובן את ארץ פטגוניה הקפואה שמהווה את הנקודה הדרומית ביותר ביבשת דרום אמריקה, אופף אותה אקלים קר כיאה למקום הקרוב ביותר לקוטב הדרומי.

צ'ילה מציע לכם אינספור חוויות תרבותיות, תיירותיות והרפתקניות והכל בעטיפה אירופאית עם קדמה ומערביות דוגמת אוטובוסים נוחים וכבישים מהירים וסלולים- אז לא תקחו?

צ'ילה- כרטיס ביקור
שם מלא – הרפובליקה של צ'ילה
עיר בירה– סנטיאגו דה צ'ילה
משטר– רפובליקה דמוקרטית
אוכלוסייה– 16,928,000
דת– רוב מוחלט לנצרות הקתולית במדינה (מעל 90%)
מטבע– פסו צ'יליאני.
שפה רשמית– ספרדית
אקלים– צ'ילה הצרה והארוכה נפרשת על שטח רב מצפון לדרום ביבשת אמריקה הדרומית ועל כן מזג האוויר בה משתנה ונעשה קר יותר ואף מקפיא ככל שמדרימים עד לחבל פטגוניה הסמוך לקוטב הדרומי בו הטמפרטורות עשויות להיות נמוכות מאוד ועם רוחות מקפיאות. ברוב שטחה של צ'ילה האקלים נוח ונעים ברוב ימות השנה.

צ'ילה- קצת היסטוריה
המתיישבים האשונים בצ'ילה היו קדומים מאוד ואופיינו באורח החיים הילידי שאפיין את האינדיאנים שחיו בכל אזור דרום אמריקה. עם התעצמותה של ממלכת האינקה שמרכז פועלה היה בפרו נכבשו שטחים נרחבים בצ'ילה על ידי בני האינקה ותושביהם סופחו לממלכה לרוב באל כורחם.

לאחר הכיבוש הספרדי וקריסת ממלכת האינקה הפכו הצ'יליאנים לנתינים של הכובש הספרדי. עם התגברות הרצונות של צ'ילה להיות עצמאיים, קיבלה צ'ילה את עצמאותה במאה ה-19 אך בכך רק החלו צרותיה המדיניות והפוליטיות. עם סכסוכים פנימיים ועם שכנותיה לאורח השנים הצליחה צ'ילה לדעת לאורך המאה העשרים את אחת מתקופותיה העקובות מדם עם השתלטות של רודנים אכזריים בזה אחר זה המפילים את המשטר איש של רעהו.

הנורא מכולם היה הגנרל אוגסטו פינושה שאומנם הצליח להביא ליציבות ושגשוג כלכלי בצ'ילה אך בדרך להשגת המטרה הזאת חיסל את כל מתנגדי המשטר שלו, ביצע הפיכה צבאית ורצח בצורה אכזרית מעל ל-80 אלף חפים מפשע ומתנגדי משטר.

רק בשנות התשעים של המאה העשרים שבה הדמוקרטיה לצ'ילה שעל אף חוסנה הכלכלי והיותה אחת המדינות העשירות והיציבות כלכלית בדרום אמריקה הייתה מלאה בסכסוכים פנימיים ולמודת רצח אזרחים קשה שבוצע באופן שיטתי על ידי אנשיו של הגנרל פינושה.

כיום צ'ילה נהנית משגשוג כלכלי ויציבות על אף שעברה המדמם זועק אליה מכל פינה ברחבי המדינה וסוגיות רבות נשארו לא פתורות ביניהם תופעות של "העלמות מסתורית" של אלפי בני אדם מתקופת שלטונו של הגנרל פינושה שנעצר והואשם בביצוע פשעים נגד האנושות, אך עקב גילו המתקדם ומצבו הבריאותי נקבע שאינו כשיר לעמוד לדין.

צ'ילה- גיאוגרפיה, על החי והצומח
צי'לה היא רצועה ארוכה המשרעת לאורך של למעלה מ-4300 קילומטרים המגוונים מאוד מבחינה טופוגרפית ואקלימית. היא גובלת במזרח בצורת גבול טבעי ברוב שטחה עם ארגנטינה כאשר הרי האנדים הנישאים מפרידים בין השתיים. במערבה גובלת צ'ילה לכל אורכה באוקיינוס השקט והיא בעלת רצועת חוף מרשימה לאורך כל גבולה המערבי.

על אף היותה צרה (בשיאה לא עולה על 200 ק"מ) צ'ילה מצליחה להיות מאוד מגוונת מבחינה טופוגרפית וניתן למצוא בה הרי געש, פסגות מושלגות ונישאות בהן ניתן לעשות סקי, שטחים צחיחים שטיפת גשם לא יורדת בהם וכמובן האזורים הקפואים של פטגוניה שנחשבת לאזור הדרומי ביותר המיושב בדרום אמריקה.

ממשלת צ'ילה הגדירה לכל אורכה פארקים לאומיים רבים בהם הם משמרים את בעלי החיים הייחודיים החיים בשטחה ואת תאי הגידול והצמחייה הטבעיים שלהם. בין בעלי החיים הנדירים שקיימים בצ'ילה ניתן למצוא פינגווין, לוטרה, אריה ים, פלמינגו שקנאי ואחרים.

לאורך רצועת החוף הצ'יליאנית מפרצים רבים מרהיבים ביופיים לחופי האוקיינוס האטלנטי המהווים אזורי קיט יפים אך גם אתרי צלילה בהם ניתן לחזות בדגה עשירה כמו גם להתנסות בספורט ימי אתגרי.

צ'ילה- מה לראות ומה לעשות?
צ'ילה מגוונת מאוד בטופוגרפיה ובצורות האקלים ומכאן שהיא יכולה להציע למבקר בה שלל אטרקציות הנעות בין אזורי קיט נפלאים וחופים נהדרים לאורך רצועת החוף הארוכה שלה שם ניתן ליהנות ממגוון ספורט ימי אתגרי, דרך אתרי סקי נפלאים בפסגות המושלגות של הרי האנדים ועד מדבריות הקרח המרשימים בסמוך לקוטב הדרומי.

צ'ילה נחשבת בין מדינות דרום אמריקה למערבית והאירופאית ביותר וזאת בזכות כך ששכבת המשכילים בצ'ילה זכו להשפעה ניכרת של ההשכלה הפריזאית ובניהם אנשי הרוח, האומנים הסופרים ושאר אינטלקטואלים במדינה מה שקידם את צ'ילה מאוד מבחינת יצירה ואומנות כאשר צורות האומנות בה דומות לאומנות המודרנית המערבית מחד אך גם קיימות בה צורות אומנות אינדיאניות קדומות.

הפארקים הלאומיים הרבים של צ'ילה מציעים הרפתקאות רבות למטייל המצוי, זה שאוהב טרקים מאתגרים במיוחד. תיירים רבים מעדיפים לטייל במעלה היבשת מארגנטינה ומעלה בצורת "זיגזוג" על רכס הרי האנדים בין ארגנטינה וצ'ילה (אשר מעבר הגבול ביניהם פשוט מאוד) ובכך להצליח להשתלט בצורה מיטבית על רכס הרי האנדים המרשים והענק אשר חלק מהאטרקציות בו מצויות בצד הארגנטינאי וחלק בצד הצ'יליאני.

למי שהתעייף מהטראקים והמסעות יודעת צ'ילה להציע גם אזורי קיט ופינוק עם חופים נפלאים המתאימים כאמור גם לספורט ימי לאורך רצועת החוף האדירה של הנפרשת מצפון לדרום היבשת.

אטרקציה תיירותית נוספת לאוהבי ההרפתקאות הייחודיות היא "אי הפסחא" אשר מצויי אף הוא בשטחה של צ'ילה ומרוחק ממנה כ- 3700 ק"מ מערבית לחופיה בלב האוקיינוס השקט. אי הפסחא אשר כיום חיים עליו 4000 איש בלבד הוא אי פולינזי שרוב מתיישביו פולינזים ומיעוטם צ'יליאנים והוא טומן בחובו את אחת החידות המסעירות ביותר של העולם העתיק. בכל רחבי האי הנטוש כמעט פזורים מאות פסלים ענקיים של פרצופים מפוסלים מאבן בזלתית קשה שאיש לא יודע כיצד או על ידי מי נוצרו ויתרה מכך איך הובאו למקומות בהם הם מצויים כיום.

צ'ילה- דברים שחשוב לדעת וכדאי לזכור!
וויזות ואשרות כניסה– לתיירים ישראליים אין צורך בהנפקת וויזה טרם הכניסה לצ'ילה יחד עם זאת בכניסתם למדינה תקבלו כרטיס תייר עם אשרת שהייה ל-90 יום אותה ניתן להאריך עם כניסה מחודשת למדינה לאחר תום האשרה.
סכנות בריאות ומחלות– סכנת כולרה בעיקר. יש להיוועץ במרפאות המטיילים ברחבי הארץ טרם יציאתם למסע על מנת להצטייד בתרופות וחיסונים מתאימים לאזורי הטיול שלכם.
מטבע– פסו
חשמל– 220 וולט
שעון– השעון המקומי בצ'ילה מאחר את ישראל ב-6 שעות
עלות מחייה– צ'ילה נחשבת ליקרה יחסית לשאר מדינות דרום אמריקה אך עדיין בהשוואה לרמת המחייה ועלותה בעולם המערבי תחשב לזולה אם כי מעט פחות.
תחבורה– צ'ילה היא בין המפותחות ביותר בין מדינות דרום אמריקה בכל נושא התחבורה. קיימות בה חברות אוטובוסים שלמרבה השמחה אף מתוזמנות ונוהגות לדייק (דבר שאינו מובן מאליו ומוגדר כברכה עבור התייר שמטייל בדרום אמריקה).

הוסף תגובה