ברבדוס – Barbados

ברבדוס – Barbados

ברבדוס היא מדינת אי צעירה הממוקמת באוקיאנוס האטלנטי מזרחית לים הקריבי. ברבדוס קיבלה את עצמאותה מהשלטון הבריטי רק בשנת 1966 ובכך הופכת השפעתה של בריטניה לניכרת על תושבי האי עד לימים אלו. האי הזעיר, דמוי צורת האגס מרהיב ביופיו, ומצטיין בחופיו הזהובים, במימי הטורקיז שלו ובפיתוח התיירותי הרב שלו. ברבדוס הבינה את רעיון התיירות כבר מזמן והיא מושתת כולה על ענף התיירות שהוא גם הענף המכניס ביותר כלכלית למדינה.

תיירים רבים פוקדים את ברבדוס מידי שנה, באים לנוח ליהנות מהשמש, החופים הנפלאים הנוחות והסטייל. ברבדוס ממש לא מתאימה עבור אלה שמחפשים את המקומות הנידחים, את החופים הפרועים ואת משכנות העוני. ברבדוס היא גן עדן לבליינים, עמוסה במרכזי בילוי, מועדונים ומסעדות הופכת את השהות בה למעין כפר נופש אחד גדול על אי אחד בודד.

ברבדוס- כרטיס ביקור

שם: ברבדוס
עיר בירה: ברידג'טאון
משטר: דמוקרטיה פרלמנטארית (חלק מחבר הלאומים הבריטי הכפוף למלכה אליזבת' השנייה).
אוכלוסייה: 285,000 נפש
שטח: 431 קמ"ר
שפה רשמית: אנגלית
מטבע: דולר ברבדיאני
אקלים: בברבדוס זורחת השמש ברוב ימות השנה. היא נהנית ממזג אוויר ממוזג יחסית הודות לרוחות המנשבות מלב האוקיינוס האטלנטי, אך עדיין הטמפרטורות בה גבוהות ברוב ימות השנה ונעות סביב 28 מעלות בממוצע. החודש הגשום ביותר בברבדוס הוא יולי ואילו החודש היבש ביותר הוא אפריל, אך אל תתנו לגשמים להפחיד אתכם כי כמויות המשקעים היורדות כאן בשנה יחסית זניחות.

ברבדוס- קצת היסטוריה

התושבים הראשונים של ברבדוס היו כנראה האינדיאנים שישבו את האי כבר במאה ה-13 לספירה. את גילויה של ברבדוס ע"י המערב יש המייחסים למגלה הארצות הפוטוגזי פדרו קמפוס שאף העניק לה את שמה במאה ה-17. הכינוי ברבדוס (ופירושו בעברית- "זקן") ניתן לאי כנראה בגלל עצי התאנה ששורשיהם תלויים מן האוויר ויוצרים מראה של מעין זקן ארוך ועבות.

בשנת 1625 הגיעו הבריטים הראשונים והצהירו על שייכותו של האי אל הכתר הבריטי. הם הקימו בו את היישוב האירופאי הראשון ג'יימסטאון ובעקבותיהם הגיעו מתיישבים בריטים מערביים נוספים עד שלאחר 3 שנים מנתה אוכלוסיית ברבדוס 2000 תושבים בריטים. תוך מספר שנים ביראו התושבים את רוב היערות שהיו על אדמתה של ברבדוס והחלו מגדלים במקום טבק, כותנה וקני סוכר שברבות הימים הפכו להיות הגידול השולט על האי. בתחילה העסיקו התושבים עובדים שכירים שעיבדו את אדמותיהם ובהמשך במסגרת התייעלות כלכלית החליטו להביא אל אדמת האי עבדים אפריקניים. עד מהרה התעשרו בעלי הקרקעות בברבדוס עד מאוד.   במאה ה-17 בשיאם של המאבקים הפנימיים על הכתר הבריטי הצליחו תושבי ברבדוס להשיג כתב זכויות מהשליטים הבריטים שהעניקו לברבדוס מעמד של אוטונומיה ושלטון פרלמנטארי פנימי עצמאי עם כפיפות לכתר הבריטי.

במאה ה-19 עם ביטול העבדות קיבלו השחורים שיווין זכויות, אך היה זה שיווין למראית עין בלבד מאחר ורוב אדמות המדינה היו בבעלות הלבנים ועל כן נאלצו השחורים להמשיך לעבוד עבור שכר מינימאלי בשדותיהם של הלבנים, דבר שלא שיפר בהרבה את מעמדם בימי עבדותם.

לאחר שנים של מאבקים לשיווין ולאחר הזרמת כספים מטעם הכתר הבריטי הצליחו השחורים לשקם מעמדם ובעקבות צניחתו של ענף הסוכר וצמיחת ענף התיירות החל מעמדם של השחורים להשתוות.

בשנות השישים קיבלה ברבדוס עצמאות מבריטניה תוך הישארותה חברה בחבר הלאומים הבריטי מה שמכפיף אותה גם אם באופן סמלי והיסטורי למרותה של המלכה אליזבת' השנייה- מלכת אנגליה.

ברבדוס- גיאוגרפיה, על החי והצומח

האי ברבדוס הוא אי בצורת אגס הפוך במימי האוקיינוס האטלנטי, מזרחית לים הקריבי. ברבדוס מרוחקת כ- 2500 ק"מ מדרום למיאמי וכ-850 ק"מ מוונצואלה. האי אינו רחב ידיים וגודלו כ- 431 קמ"ר (ניתן להשוותו לעיר גדולה בארה"ב). חופיו המערביים זהובים ורגועים ואילו חופיו המזרחיים מצוקי וסוער הרבה יותר. שוניות אלמוגים מרהיבות עוטפות ומקיפות את האי מכל עבריו מה שהופך אותו לאזור נפלא לצלילה ולהיווצרות של מערות ומנהרות תת קרקעיות מרהיבות שהן תופעה גיאולוגית רווחת באזורים אלו. רוב אדמתה של ברבדוס מישורית פרט להר אחד המתנשא לגובה של 300 מטרים בלבד. (הר הילאביי). בעבר הייתה מכוסה אדמתה של ברבדוס רובה ככולה ביערות, אך הם בוראו כמעט לחלוטין על ידי מתיישביו הראשונים של האי שזרעו שדות קני סוכר במקומם. במקום עצמי הג'ונגלים נטעו כאן עצי תאנה, מהגוני, חרובים ועוד.

ברבדוס מלאה בזנים של בעלי חיים אשר גם הם כמו אוכלוסייתה של ברבדוס היא שילוב של זנים מקומיים האופייניים לאזורים אלו עם זנים של יונקים מערביים שהובאו ע"י המתיישבים הבריטיים הראשונים ועם זנים של קופים שהובאו מאפריקה כחיות מחמד לפני כ-300 שנה. ברבאדוס היא תחנת מעבר למעל 100 זנים של ציפורים נודדות אשר מקננות בה ועוצרות על אדמתה במהלך עונות הנדידה.

ברבדוס- מה לראות ומה לעשות?

הענף הכלכלי המרכזי של ברבדוס כאמור הוא תיירות, האי כולו מבוסס על תיירות ומכאן שהוא עמוס באתרי בילוי ואזורים שנועדו להשביע את רצונו של התייר המערבי המגיע ליהנות ברחבי האי. הבילוי המועדף על התיירים הוא כמובן הרביצה על החוף. החופים הנפלאים של ברבדוס (בעיקר בצידו המערבי) ידועים בצבע המים המדהים שלהם ובחול הזהוב הרך ההופכים את הבילוי עליו לחוויה מושלמת.

לאוהבי הספורט הימי, יש כאן לא מעט מועדוני גלישת רוח וגלישת גלים. גביע העולם בגלישת רוח מתקיים בברבדוס אחת לשנה כמו גם אליפות האיים הקריביים. בנוסף יש לא מעט מועדוני צלילה המאפשרים הזדמנות נפלאה לחזות בשוניות האלמוגים הנפלאות המקיפות את האי והדגה העשירה והייחודית המתקיימת באזורים אלו.

ברבדוס- דברים שחשוב לדעת וכדאי לזכור

וויזות ואשרות כניסה- לישראלים אין צורך בהוצאת ויזה מיוחדת לשהייה בברבאדוס. בריאות ומחלות- קדחת דנגי, שלשולים ואמבות (בעיקר במימי הנהרות והנחלים).
מטבע– דולר ברבדיאני
שעון– השעון המקומי בברבדוס מאחר את שעון ישראל ב-6 שעות
חשמל– 100 וולט.
עלויות– עלויות המחירים בברבדוס מזכירים עלויות מחייה גבוהות יותר מאשר במדינות הלטיניות השכנות.
תחבורה– בברבדוס כיאה למדינת כתר בריטית מערכת תחבורתית טובה ומרושתת של אוטובוסים המגיעה לכל רחבי האי. שדה התעופה הבינלאומי של ברבדוס מצוי לחופה המערבי ונוחתות בו טיסות מכל העולם. ניתן לשכור רכב וגם לשכור אופניים בתוככי הערים ובכך לנוע בשלווה אל החוף ובחזרה.

הוסף תגובה