בנגלור, הודו

בנגלור, הודו

בנגלור (Bangalore) היא עיר הבירה של מדינת קארנאטקה בדרום הודו. בנגלור היא העיר השלישית בגודלה בהודו כולה והיא נחשבת כמרכז תעשייה וכלכלה חשובים בהודו כולה. יש בה ריכוזים גדולים של תעשיות מסורתיות, אך גם תעשיות חדשות ומרכזי מחקר כמו חקר החלל, תעשיות ומעבדות אלקטרוניקה מתקדמות וכד'. באספקט הזה בנגלור היא סוג של "עמק הסיליקון" של הודו, מרוכזות בה תעשיות היי-טק ויזמות פורצות דרך  ויש בה את מיטב המוחות הצעירים המפתחים את עתידה הכלכלי והביטחוני של הודו. ניתן למצוא בבנגלור סניפים של מפעלי וחברות היי-טק ומחשבים המובילות בעולם כמו מייקרוסופט, IBMואינטל שהיום העבירו את רוב תחום הייצור שלהם מהערב להודו.
 
בנגלור ממוקמת באזור רמת דקאן וגובהה כ-900 מטרים מעל פני הים. עוצמתה והעניין המרכזי של בנגלור הוא בהיותה "עיר הקדמה של הודו". אם מבקרים בהודו ניתן בטעות להתבלבל ולחשוב שהגענו אל המערב. הודו של בנגלור מאוד שונה מכל שאר הערים בהודו. היא מאוד לא טיפוסית לסגנון החיים האחר שנמצא מחוץ לה. בנגלור היא הרבה פחות מסורתית, האנשים בה הרבה יותר נועזים, הרבה פחות דתיים, הרבה יותר פורצי דרך והרבה יותר מערביים בחשיבה שלהם. לכן חיי הלילה בה הרבה יותר תוססים וסגנון החיים בה הרבה יותר "צעיר" או "מערבי" אם תרצו.
 
שני האזורים המרכזיים המעניינים את מירב התיירים הם אזור ה"גנדי נאגאר" (Gandhi Nagar)הוא אזור חיי התרבות של העיר, מרוכזים בו גם מירב הגסטהאוסטים וההוסטלים באזור, יש כאן מגוון של חנויות, מרכזי קניות והשוק המקומי. ובנוסף אזור מהאטמה גנדי (Mahatama Gandhi Road)גם הוא אזור מרכזי שניתן לשלב בו בילויים וקניות.
 
 
מה כדאי לראות ולעשות בבנגלור

ארמון בנגלור (Bangalore Palace)זהו ארמון מרהיב שהוא למעשה העתק מדויק של טירת וינדזור הבריטית הממוקמת באנגליה והועתקה לכאן בשנת 1880 בימי הכיבוש הבריטי. את המבנה ניתן לראות רק מבחוץ, הכניסה אליו אסורה לאורך כל ימות השנה, וזאת כי צאצאי ששולת נסיכות מייסור עדיין גרים בו. זהו משכנם הרשמי ועל כן הארמון סגור.

 

מקדש השור (The Bull Temple)מקדש השור הוא מקדש מרהיב שנבנה לכבודו של נאנדי (Nandi)השור עליו על פי המסורת רכב שיווה. זהו מבצר עתיק יומין- נבנה במאה ה-16 ובמרכזו כמובן הפסל העצום של נאנדי השור העשוי משיש גראניט שחור. המקדש ממוקם על גבעת באנגל, והוא פתוח לאורך כל ימות השבוע בין השעות 07:00-21:00 בערב. עם זאת מומלץ להגיע לאזור בסופי השבוע, אז המקדש מתעורר לחיים והמוני תיירים ומקומיים באים לבקר אותו. במקום מתקיימים בסופי שבוע טקסים, תהלוכות ואפילו חתונות ולכן מומלץ להגיע לכאן בימים שיש בין כותלי המקדש תכונה, זה בהחלט הרבה יותר מעניין.

 

בניין וידהאנה סודהה (Vidhana Soudha)זהו מבנה מרהיב ביופיו, גדול מימדים הנפרש על פני שטח רב. צבעו הלבן מזכיר במידת מה את מבנה גבעת הקפיטול האמריקאי, וגם יעודו של המבנה לא רחוק מיעודה של גבעת הקפיטול. בניין הוידהאנה סודהה הוא בניין משרדי הממשלה של מדינת קרנטקה שבנגלור היא בירתה. לתיירים אין מה לחפש בתוככי הבניין, והכניסה אליו גם אינה מותרת באופן רגיל. עם זאת אם תחלפו באזור לא תוכלו להישאר אדישים ליופיו הארכיטקטוני של המבנה.

 

הגנים הבוטניים לאלבאג  Lalbagh Botanical Gardens))-אלו הגנים היפים ביותר באזור בנגלור, פירוש שם הוא "הגנים האדומים" והם נבנו במאה ה-18 ומכילים מגוון עשיר מאוד של צמחייה, עצים עתיקים וזנים נדירים שמגודלים כאן לצורכי שימור וטיפוח. בגנים יש אזורים שונים המחולקים לפי תנאי המחייה שדרושים לצמחים, יש אזורים טרופיים, יש אזורי חממות ויש אזורים פתוחים. הצבע השולט כיאה לגן ששמו הוא "הגן האדום" הוא כמובן צבעי הוורדים האדומים שבעונת הפריחה שוטפים את המקום במרבדים נפלאים של צבע.

 

רחוב מהאטמה גנדי (Mahatma Gandhi Road)זהו אחד האזורים הפופולאריים והתוססים ביותר בבנגלור. מדובר על רחוב אחד ארוך העמוס בבתי קפה, חנויות, מרכזי קניות ובילויים. ההודים קוראים לו בקיצור MGולכן אל תתפלאו אם זו תהיה הדרך שבה המקומיים יכירו את המקום אליו תרצו להגיע. רחוב זה הוא למעשה לב ליבה של הודו המודרנית ומרכז חיי הפנאי של המוני ההייטקיסטים של בנגלור שחיים בהודו וחולמים כאילו היו בעמק הסילקון. זה בהחלט המקום לטעום קצת מהודו האחרת.

תרבות
אורח החיים של בנגלור הוא שונה מכל מה שראיתם עד כה בהודו. בנגלור עובדת בקצב אחר, היא הרבה יותר מתאימה לסגנון החיים המערבי שתיירים מאמריקה וגם מישראל מכירים. אם נשווה בנגלור היא אולי ה"תל אביב" שלנו. היא בהחלט בועה בנוף ההודי הטיפוסי. התרבות בה היא מערבית לחלוטין, תוססת מאוד, ומאוד עדכנית. הביניים הגבוהים, מערכת הכבישים המהירה והמסועפת כולם יוצרים סגנון חיים אורבני מערבי טיפוסי. אך אם תביטו היטב מבעד לסדקים של עיר ההיי טק המושלמת, גם תוכלו לראות את פרברייה העיניים של העיר בו כל אלו שחיים את החלום לאורך היום ועובדים במפעלי ההי טק הולכים לישון לעת ערב.
 
קורסים
בבנגלור ממוקם ההאשרם של סאי באבא (Sai Baba Whitefield Ashram)זהו מרכז רוחני ותרבותי בו נערכים קורסים שונים בתחומי הלימוד והרוח. נערכות בו מידי יום מדיטציות קבוצתיות גדולות ולכן מי שרוצה לטעום קצת מהרוחניות בעיר בנגלור הסואנת שלא ניראה שטיפת רוחניות נותרה בה, יכול להגיע לאזור זה הרווי רוחניות ושלווה.

איך מגיעים
בנגלור היא עיר מאוד מרכזית שמקשרת חלקים נרחבים מהודו אליה וממנה ולכן אין בעיה באמת להגיע אליה כמעט מכל עיר באזור. רשת של רכבות מחברות אותה עם מגון ערים באזור ובנסיעה לא ארוכה תוכלו להגיע אל העיר. בנוסף שדה התעופה של בנגלור יכול לסייע לכם להגיע לאזור זה אחרי שטיילתם באזורים מרוחקים ובנגלור לצאת ברכבת לכל עיר שכנה שאליה תרצו להגיע. בתוך בנגלור תוכלו ליהנות מרשת אוטובוסים ורכבות פנימיות שמחברות את כל האזורים בעיר ובפרט האזורים המרכזיים (אלו שיעניינו אתכם במיוחד).

מחירים
בנגלור היא מערבית מאוד, מפותחת מאוד ומתועשת. עם הקדמה גם מגיעה התובנה שניתן לדרוש מחירים גבוהים, ולכן המחירים בבנגלור לא זולים כלל. מחירי הלינה כאן יקרים וכך גם השירותים הפזורים ברחבי העיר. כמובן שביחס לרמת המחירים האירופאית והמערבית מדובר על "זיל הזול" אבל אל תבנו על תעריפים הודיים טיפוסיים.

אוכל
האוכל בבנגלור מאוד מגוון. יש כאן "שרידים" של אוכל הודי מסורתי, אבל גם את כל האוכל המערבי שחפצה נפשכם. מסעדות מערביות, רשתות של מזון מהיר המוכרות לכל ישראלי. בנגלור יודעת לקבל יפה את אלפי אנשי העסקים הנוחתים וממריאים ממנה מידי יום. התפריט הקולינארי אף הוא מותאם לתייר או איש העסקים המערבי.

מזג אוויר בבנגלור
אומנם הודו כולה זוכה לתנאי אקלים טרופיים המורכבים משתי עונות מרכזיות "העונה היבשה" ו"העונה הגשומה", כאשר העונה הגשומה מאופיינת בגשמי המונסון הכבדים, אך אזור בנגלור ההררי והמרוחק מקו החוף מצליח להתחמק במידת מה מגשמי המונסון הכבדים שמגיעים לקו החוף מידי קיץ. עם זאת הטמפרטורות בבנגלור חמות לאורך כל ימות השנה, ומגיעות לשיאן בין החודשים פברואר עד תחילת יוני. שיאן הוא בין החודשים מרס עד מאי אז הטמפרטורות יכולות לטפס לכ-35 מעלות ואף יותר!

צילומים: SMit224, Nvvchar

הוסף תגובה