לדאק – Ladakh

לדאק – Ladakh

"לה-דאג" – עולם אחר, משמעות שמה "ארץ מעברי ההרים הגבוהים". 'חבל לדאק' הוא מדבר גבוה וצחיח, 'בצל גשם' הממוקם גיאוגרפית בשולי רמת טיבט. יושב במרומי רכס ההימלאיה שהינו אחד מרכסי ההרים הצעירים בעולם, הגדול והגבוה שבהם.

הנוף הלדאקי מרשים במיוחד. תצורות נוף של גרניט ואבן חול המוכרות לנו מאזור 'ההר הגבוה של סיני', בתוספת פסגות מושלגות ממעל ונהרות עם רצועה חקלאית ירוקה בתחתית העמקים.

הלדאקים עם חביב ונאה. עובדים קשה בקיץ כדי לאגור מזון להם ולבהמותיהם, למשך הניתוק הארוך הנכפה עליהם בעונת החורף. אז יעסקו בעיקר במלאכות הבית כמו טוויית הצמר ואריגה על הנול הביתי. בכפרים הגבוהים החורף אף קשה יותר. הקור יכול לרדת אל מתחת למינוס 20 מעלות והשלג יכסה את בתי הכפר.

הקהילה הלדאקית שמוצאה האתני מהשבטים המונגולים, פיתחה לאורך ההיסטוריה תרבות ייחודית משל עצמה. לבודהיזם הטיבטי שהגיע אל לדאק במאה השמינית יש השפעה ניכרת. בד בבד שומרים הלדאקים את אמונתם הקדומה

העיירה 'לה' שוכנת בגובה של 3500 מטרים. העיירה 'לה', בירת חבל לדאק, היא בעצם כפר גדול המונה כ- 30,000 איש (כולל פרבריה). העיירה ממוקמת על מורדותיו הדרומיים של 'רכס לדאק' כ- 10 קילומטר צפונית לנהר האינדוס. מהווה מרכז פוליטי, אדמיניסטרטיבי וכלכלי לעמק הפורה המתבסס בעיקר על חקלאות ומתן שירותים לתיירות ולבסיסי הצבא המפוזרים באזור. מומלץ מאד לעלות לתצפית ערב מקסימה מה"שנטי סטופה" Shanti Stupa על עמק לדאק ועל העיירה 'לה', בירת הממלכה.

יש המון אפשרויות ליציאה לטרקים בלדאק. מטרקים קצרים של יום או יומיים ועד מסעות של חודש ימים.

כדאי לעלות אל מעבר ה"קרדונג-לה" Khardung-La (5606 מ') המעבר ההרים הגבוה ביותר בעולם לכלי רכב. מכאן יש תצפית עוצרת נשימה על "מסיב הקרקורם" Karakuram הענק המהווה את משולש הגבולות בין הודו, פקיסטאן וטיבט, אשר גובהו עובר את 7000 המטרים. מכאן אפשר לרדת צפונה אל עמק הנוברה Nubra Valley , עמק יפה ומבודדהיושב על נתיב השיירות העתיק שחיבר את "דרך המשי" אל הודו.

לדאק – הגעה ועזיבה:
1. בטיסה – ישנן מספר טיסות בוקר מוקדמות מידי יום, מדלהי אל לה. חשוב לזכור שלאחר נחיתה בגובה 3500 מטרים, צריך לקחת יומיים – שלושה של מנוחה, על מנת להסתגל לגובה בצורה טובה. לעיתים עם הנחיתה בלה חשים בכל מיני תופעות כמו סחרחורת קלה, עייפות, כאב ראש וכדומה. אין סיבה לדאגה, זה תהליך טבעי של הגוף, העובר מעצמו לאחר מספר ימים.
2.בנסיעה – לדאק מקושרת יבשתית לסרינגר (קשמיר) במערב ולמנאלי בדרום. הדרך מלה למנאלי מדהימה ביופיה! יש אפשרות לעשות הדרך ביומיים של נסיעה ישירה, או להוסיף יומיים לדרך ולבקר באגמים הגבוהים.

לא מומלץ  ואפילו מסוכן לעשות את הדרך בכיוון ההפוך (ממנאלי ללה), כי המעבר לגובה הוא קיצוני. (אלא אם הגוף שלכם כבר עבר התאקלמות לגובה).

lagaatbehodu@gmail.com
www.lagaatbehodu.com

הוסף תגובה