בריסל, בלגיה

בריסל, בלגיה

בריסל – כרטיס ביקור

שם: בריסל (Brussel)
מדינה: בלגיה
מחוז: בריסל
שטח: 32.61 קמ"ר
אוכלוסייה: 144,000 תושבים
שעון: השעון המקומי בבריסל מאחר את שעון ישראל בשעה אחת.
מטבע: אירו (מטבע האיחוד האירופאי)
שפה: צרפתית, גרמנית והולנדית.
תחבורה: בבריסל נמל תעופה בינלאומי בו נוחתות טיסות מרחבי אירופה וגם מישראל. אל בריסל מגיעות מסילות רכבת המחברות אותה למגוון יעדים ברחבי בלגיה ורחבי אירופה בכללותה. בתוך בריסל ניתן להתנייד באמצעות המטרו שהיא הדרך הנוחה והזולה ביותר להגיע ממקום למקום ולחבר בין הרבעים השונים של העיר. כמובן שישנם גם מערכת של אוטובוסים ומוניות.
אקלים:בשל מיקומה של בלגיה כולה במרכז אירופה גם בריסל מאופיינת באקלים מרכז אירופאי טיפוסי. השמיים בבריסל קודרים לאורך רוב ימות השנה, חודשי הקיץ (יולי אוגוסט) הם למרבה הפלא החודשים הגשומים ביותר לאורך השנה והשמש מציצה מבין העננים לעיתים רחוקות. עם זאת הטמפרטורות בבלגיה נוחות לאורך רוב ימות השנה ואינן נוטות לקיצוניות לא לחום בקיץ ולא לקור בחורף.
 
בריסל – מידע כללי

בריסל היא בירתה של בלגיה, מונרכיה חוקתית הממוקמת במרכז אירופה. בריסל היא גם העיר הגדולה ביותר בבלגיה ומקום מושבו של בית המלוכה הבלגי. על אף שבריסל ממוקמת כמובלעת באזור הדובר הולנדית, ועל אף שבריסל מוגדרת כעיר דו לשונית (הולדנית וצרפתית) רוב תושביה של בריסל דוברים צרפתית. חשיבותה של בריסל ברמה השלטונית היא רבה וניכרת במוסדות השלטון הרבים הממוקמים בה. מעבר להיותה מרכז שלטוני בעבור המונרכיה של בלגיה ומקום מושבו של המלך, בריסל היא גם בירת הקהילה הפלמית, לכן יושבים בה גם הפרלמנט הפלמי והממשלה הפלמית. אם לא די בכך בריסל היא גם אחד המרכזים החשובים של האיחוד האירופי ויושבים בה שלושה מבין חמשת המוסדות החשובים ביותר באיחוד האירופאי: הנציבות האירופית, פרלמנט האיחוד האירופי, והמועצה האירופית. מעמד זה מקנה לבריסל לעיתים את התואר (הלא רשמי) של בירת האיחוד האירופאי, לפחות מבחינה אדמיניסטרטיבית ניהולית.
בנוסף לכל אלה בריסל היא עיר תיירותית בעלת אתרי תיירות ונקודות עניין רבות, היא בעלת היסטוריה עשירה ומגוון מוזיאונים ואתרי תרבות המפארים את ההיסטוריה של המדינה ושל העם היושב בה.
 
בריסל – מה לראות ומה לעשות?

הכיכר הגדולה (Grande Place)– זוהי אחת מנקודות העניין המרכזיות בבריסל ואחת מסמליה המוכרים והחשובים. הכיכר הנפרשת במרכז העיר בריסל מוקפת בבניינים יפים בעלי ארכיטקטורה ייחודית כאשר הבולטים מבין המבנים המקיפים אותה הוא בניין עיריית בריסל וארמון המלך הישן (שכיום מתפקד כמוזיאון העיר בריסל). סביב הכיכר חנויות רבות ובתי קפה ותיירים רבים הגודשים אותה לאורך כל שעות היממה. בסמטאות המקיפות אותה עוד מספר נקודות עניין כמו פסל הילד המשתין ואחרות. הכיכר הוכרזה בשנת 1988 כאתר מורשת עולמית ראוי לשימור על ידי ארגון אונסק"ו מה שהציב אותה בשורה אחת עם אתרים מרהיבים ובולטים בעולם כולו. בחודש אוגוסט פעם בשנתיים מתקיים בבריסל "פסטיבל הפרחים" המסורתי בו מתכסה הכיכר בשטיח פרחים ססגוני ומרהיב שקנה לו שם עולמי ומהווה מודל לחיקוי לערים שונות בעולם.

 

פסל הילד המשתין(Manneken Pis)- באופן כמעט מפתיע הפך הפסל הקטן (גובהו קצת יותר מ-60 ס"מ) של הילד המשתין לאחד מסמליה החשובים ביותר של העיר בריסל. הפסל הוא פסל ברונזה קטן הממוקם באחת הסמטאות הצדדיות של הכיכר הגדולה( מפגש הרחובות: rue du Chene  ו(rue de l'Etuve-ואף על פי כן תמיד תהיה לידו קבוצת תיירים המתפעלת ממנו (או לחלופין מתאכזבת ואומר: "מה זה הכל?") ואכן מדובר על פסל מזרקה קטן ולא מרהיב במיוחד הניצב במקום מאמצע המאה ה-17 ועל אף מרכזיותו ב"מורשת" התיירותית של בלגיה מקורו אינו ידוע באופן מוחלט. ישנן מספר השערות להולדת הפסל ביניהן שהמקום היה מקום בו נהגו גברי בלגיה להשתין והפסל סתם את הגולל על מנהג זה, או שהפסל הוא מעין ביקורת חברתית משעשעת על איכות המים של העיר. לאורך ההיסטוריה נתפרו עבור הילד המשתין תלבושות רבות ושונות (כיום יש לא פחות מ-600 תלבושות המוצגות לראווה במוזיאון העיר בריסל בכיכר הגדולה). מידי פעם אנשי העירייה מלבישים את הילד בתלבושת חגיגית כזו או אחרת, אך יותר מלהיב מכך, בזמן שמתקיימים פסטיבלים שונים בבריסל הילד עובר להשתין בירה במקום מים, לשמחת התיירים הרבים שנוהרים למקום להרוויח בירת פיפי במתנה.

 

הקתדראלה של מיכאל הקדוש (Saint Michel et Gudule)אתר תיירות מומלץ לחובבי הקתדראלות והכנסיות שביניכם. מדובר על כנסיה גותית גדולה ומרהיבה המתוארת למאה ה-13 לספירה אז נבנה באדריכלות גותית מסורתית. המבקרים בה נוהגים בעיקר להתפעל מחלונות זכוכית הויטראז' המרהיבים שמפארים את הקתדראלה בשלל צבעים וגוונים. אם אתם שבעים מקתדראלות אירופאיות אפשר לוותר ולהתמקד באתרים אחרים…

 

סאבלון (Sablon)אחד האזורים הפופולאריים של בריסל הנחשב כמקום שאליו מגיעים כל מפורסמי ופרנסי העיר לראות ולהיראות. האזור מלא במסעדות ובתי קפה כמו גם בוטיקים יוקרתיים וחנויות אופנה של מיטב המעצבים האירופאים (שהתייר הממוצע לא יוכל לעשות בהם דבר מלבד Windows Shopping) אך על אף כל זאת תיירים רבים נוהרים למקום על מנת להתחכך עם העשירון העליון של בלגיה ואירופה ולהרגיש משהו מיוחד.

 

האוטומיום (Atomium)– בניין האטומיום הוא מבנה מתכת מוזר הבנוי בצורת מלוקולה (הוא למעשה העתק מדויק ומוגדל פי מיליארדים של המולקולה הפיזיקאלית) העומד במקום משנת 1958. כיום המבנה הוא אטרקציה תיירותית שכן במעלה הכדור העליון יש מסעדה וגם מצפה אליו ניתן לעלות תמורת תשלום סמלי של בין 3-9 יורו (הכרטיסים משתנים בהתאם לגיל ולעונת התיירות). הנוף הנשקף ממבנה האוטומיום מרהיב וניתן לראות ממנו ביום בהיר את כל בריסל ואף מעבר אליה.

 

פארק מיני אירופה (Mini Europe Park)– אטרקציה נפלאה לכל המשפחה הממוקמת למרגלות ובצמוד לאטומיום. מדובר על פארק מרהיב המכיל לא פחות מ-350 מודלים של מבנים שונים מפורסמים מכל רחבי אירופה הבנויים בדגמים מוקטנים ומושקעים במיוחד (ישנם מבנים שעולים מאות אלפי דולרים וזאת עקב הדיוק והמקצוענות הרבה שהושקעה בהקמתם). הפארק מאוד פופולארי בקרב תיירים הנוהרים אילו בהמוניהם. ניתן לקבל כאן תצוגה מוקטנת של כל אירופה. האתר פתוח מחודש האביב (סוף מרץ ועד אוגוסט). בעונת הקיץ (חודשים יולי אוגוסט) ניתן לבקר בפארק גם בשעות הלילה אז הדגמים מוארים בתאורה ייחודית והחוויה הופכת מיוחדת פי כמה וכמה.

 

מוזיאון השוקולד הבלגי Musee de Cacao et de Chocolt))- אחד מסמליו המפוארים של המטבח הבלגי הוא דווקא במחלקת הקינוחים: השוקולד הבלגי. טעמו של השוקולד טעים במיוחד ומספר מותגים של שוקולד בלגי נחשבים לשוקולדים הטובים בעולם. נוכח ההצלחה הרבה נפתח בסמוך לכיכר הגדולה מוזיאון השוקולד של בלגיה שם ניתן ללמוד על ההיסטוריה של השוקולד הבלגי, תהליך ההכנה שלו, לראות כיצד מכינים פרלינים מיוחד וכמובן (ואיך לא) לצאת למסע טעימות (שהוא לצער רוב המבקרים מצומצם וקצר מידי). המוזיאון פתוח בימים ג'-א' (סגור ביום שני) בין השעות 10:00-16:30 והכניסה היא כמובן בתשלום לילדים ומבוגרים מעל גיל 12.

 

צילומים: Sergio Galletti, Donaldytong, Infurno, Athenchen

 
 
 
 

הוסף תגובה