אורוגוואי

אורוגוואי

חופי ים, שמש, בשר וכדורגל- מה עוד צריך הבנאדם בשביל לחיות? אומנם אורוגוואי לא מצטיינת בכל נושא הטבע, אין בה הרים נשאים והטראקים בה לאזורים שכוחי אל לא שכיחים במיוחד… אבל יש בה המון מקום לאתנחתא קלה מהטרקים המפרכים של ארגנטינה או ברזיל.

אורוגוואי מציעה למבקר בה את החופים שיש שיאמרו שהם היפים, המטופחים והמרשימים שבדרום אמריקה. האטרקציות התיירותיות, המלונות והמפרצים לאורך חופה של אורוגוואי מזמינים את התייר לנפוש להירגע וליהנות בהם.

התרבות של אורוגוואי הכוללת שני מאפיינים חשובים ביותר לתייר הישראלי – הבשר והכדורגל, שיחדיו עושים המדינה אטרקטיבית עבור התייר הישראלי פי כמה וכמה. מסעדות הבשר הטעימות, הסטייקים האדירים והטעימים והאהבה הרבה של תושבי אורוגוואי לכדורגל נותנת הרגשה של בית… (טוב נו.. – רק כמעט…)

אורוגוואי- כרטיס ביקור
שם מלא– הרפובליקה המזרחית של אורוגוואי
עיר בירה– מונטווידאו
משטר– רפובליקה (דמוקרטיה)
אוכלוסיה– 3,415,000 נפש
דת– מעל 60 אחוזים קתולים (קיימת קהילה יהודית קטנה שמהווה כ-2% מהאוכלוסייה)
מטבע– פזו אורוגוואי
אקלים– מזג האוויר באורוגוואי לא משתנה הרבה בין החורף לבין הקיץ, בשתי העונות הטמפרטורות נוחות ואינן קיצוניות לא לקור ולא לחום. משקעים לעומת זאת יורדים באורוגוואי לאורך כל ימות השנה.

אורוגוואי- קצת היסטוריה

התושבים הילידיים של אורוגוואי היו כמובן האינדיאנים כמו בכל מדינות דרום אמריקה השכנות לה, הבדלם המרכזי של שבטי אורוגוואי שהם לא חששו להילחם עם הכובש הספרדי שהגיע אליהם עם גל מגלי הארצות האירופאים מספרד ומפורטוגל במאה ה-16.

האינדיאנים המקומיים לחמו בכובש הספרדי ולא עשו לו חיים קלים כלל וכלל. הם אף הצליחו לרצוח את מגלה הארצות הראשון שהגיע אליהם והמשיכו להתעמת עם הספרדים עד שבחרו מיוזמתם לחדול את המאבק ולהתחיל לסחור עם הספרדים לטובת שני הצדדים.

בהמשך ההיסטוריה של אורוגוואי מצויות לא מעט מלחמות על שטחים וטריטוריות בעיקר בשל המיקום הבעייתי של המדינה כחיץ קטן בין ארגנטינה לברזיל הענקיות כאשר כל אחת טוענת שהשטח הוא שלה ומנסה לכבוש אותו.

בלב המתיחות החלו לצמוח באורוגוואי משטרים רדיקלים חלקם צבאיים ששלטו במדינה ביד רמה. משטרים סוציאליים היו אף הם שנים מועטות אך לא החזיקו זמן רב עקב משברים כלכליים חוזרים ונשנים.

חוסר היציבות השלטונית באורוגוואי המשיכה לאורך כל המאה העשרים עד שנות התשעים בהם הוחזר הסדר על קנו וממשלה דמוקרטית ראשונה כוננה בה מזה שנים רבות וניסתה לשקם את פגעי מדיניות העבר שכללה עימותים וסכסוכים בין פלגים שונים במדינה.

אורוגוואי- גיאוגרפיה, על החי והצומח

אורוגוואי היא מדינה קטנה בגודלה הנמצאת כחיץ קטן בין שתי מדינות ענקיות ברזיל מצפון וארגנטינה מדרום. לאורוגוואי חוף ים לאוקיינוס האטלנטי עם רצועות חוף מרשימות המספקות לה חופים יפים הן מבחינה טבעית והן כאתרי נופש פוטנציאליים.

הטופוגרפיה של אורוגוואי זהה לתא השטח המאפיין את הרמות הנמוכות של דרום ברזיל השכנה לה מצפון. הטופוגרפיה מאופיינת ברובה ברמות נמוכות בצפון המדינה ועד לשטחים מישוריים יותר בדרומה לקראת הגבול עם ארגנטינה.

החי והצומח באורוגוואי די שגרתי ולא ייחודי. מירב הצמחייה הצומחת במדינה היא בעיקר סביב חמשת הנהרות הזורמים בשטחה המשמשים קרקע פורייה לערבות ועשבי מים הצומחים בסביבתם אך מעבר לכך נדיר לראות באורוגוואי יערות גדולים או ג'ונגלים עבותים שלא קיימים בה כמעט כלל, דבר שמצמצם באופן משמעותי את בתי הגידול של בעלי החיים באזור ועל כן נדיר לראות באורוגוואי בעלי חיים ייחודיים והיא מאכלסת בעלי חיים שגרתיים לאזורים אלה בעולם בלבד.

אורוגוואי- מה לראות ומה לעשות?

אל תתנו לשטחה הקטן יחסית של אורוגוואי לבלבל אתכם, על אף שהטבע ואתרי הטראקים הוא לא הצד החזק של אורוגוואי מבחינה תרבותית המדינה פורחת. התרבות באורוגוואי מאוד מפותחת ובהיסטוריה המודרנית סופרים ואומנים בני המדינה זכו לתהילת עולם.

חוץ מספרות ואומנות (שלא מעניינות בהכרח את התייר הישראלי הטיפוסי) מצטיינת אורוגוואי בשני שטחים בהם התייר הישראלי בקיא ואוהב ולהיות בקיא במיוחד: בשר וכדורגל! תושבי אורוגוואי מאוד אוהבים בשר על האש, כשכניהם של הארגנטינאים, האורוגוואיים חוגגים במסעדות של בשרים על האש, "אסאדו" ומגוון סוגים של סטייקים ובשר בקר כמו גם מעדנים אורוגוואיים בשריים מיוחדים, תאווה לעניינים ותאווה לחיך עוד יותר!

חובבי הכדורגל ימצאו כאן תושבים מקומיים שחולים (כמעט כמו הישראלים) על המשחק שהוא גאווה מקומית. הקבוצות האורוגוואיות טובות מאוד והכדורגל הוא כמעט ברמה של דת- ואם לא – אז מסורת חשובה ביותר! משחקים מתנהלים בכל רחבי אורוגוואי ומושכים תשומת לב רבה בקרב המקומיים שגם סתם נהנים לשחק כדורגל בצורה חובבנית ברחובות.

בכל שנה יומיים לפני תחילת צום הלנט – 40 יום לפני חג הפסחא (על פי לוח השנה בערך סביב סוף חודש פברואר תחילת/אמצע חודש מרץ), בדומה לקרנבל שמתקיים בברזיל שכנתה, מתרחש בבירת אורוגוואי קרנבל של ממש. למשך יומיים שלמים העיר שבימים כתיקונם רגועה ואדישה מאוד לובשת חג. תושבי העיר לובשים את מיטב תחפושותיהם ויוצאים לחגוג ברחובות עם הרבה מוסיקה, אלכוהול, שירה וריקודים.

ואם לא די בכך מציע אורוגוואי לתיירים בה עשרות אתרי נופש לאורך רצועת החוף היפיפייה של המדינה על שפת האוקיינוס האטלנטי. כפרי נופש עם חופי ים נפלאים בפרצים קסומים ולשונות ים מרהיבות. במקומות הנופש כמובן התפתחה תעשייה של ספורט ימי וספורט מים אקסטרימי להנאת הנופשים.

אורוגוואי- דברים שכדאי לדעת וחשוב לזכור!

וויזות ואשרות כניסה– לישראלים אין צורך בהנפקת וויזות על מנת להיכנס למדינה.
מחלות וסכנות בריאות– סכנה של צהבת. יש להיוועץ במרפאות המטיילים ברחבי הארץ ולקבל תרופות וחיסונים מתאימים טרם יציאתכם לחו"ל.
חשמל– 220 וולט
שעון– השעון המקומי באורוגוואי מאחר את השעון המקומי בישראל בחמש שעות.
מטבע– פזו אורוגוואי.
עלויות– עלויות המחייה באורוגוואי לא יקרות ונחשבות לזולות באופן יחסי לשכנתה מדרום ארגנטינה. כמובן שבאזורים התיירותיים יהיו תעריפי הלינה והמסעדות יקרים מעט יותר.

הוסף תגובה